18 خرداد، 1399

هفت روز هفته / شبانه روزی

اینفودمیک (Infodemic)

ارسال شده در 1399-02-10 09:58:39

اینفودمیک (Infodemic) به شرایطی اطلاق می شود که اطلاعات وسیعی در مورد یک مشکل ایجاد شود و این وسعت اطلاعات، پیدا کردن راه حل برای آن مشکل را دشوار می سازد و انتشار اطلاعات نادرست و شایعات مانع پاسخگویی راهکارهای موثر سلامتی شده و همچنین باعث ایجاد نوعی سردرگمی و عدم اطمینان در بین مردم میشود.

به همین خاطر سازمان جهانی بهداشت ، شبکه ای برای مقابله با اینفودمیک با نام اپی وین (EPI-WIN) که مخفف شبکه اطلاع رسانی بیماری های همه گیر است به راه انداخته و توضیح داده هنگامی که یک اتفاق اورژانس در جامعه رخ می دهد، نیاز به اطلاعات به روز هم افزایش می یابد و افراد در این گونه مواقع رو به منابعی می آورند که برایشان قابل اعتماد است. از این رو سازمان جهانی بهداشت از طریق اپی وین اطلاعات را جمع آوری و تعیین می کند که کدام منابع معتبر هستند تا بدین طریق اطلاعات درست و به روز را برای مردم فراهم آورد.

تبادل اطلاعات از طریق ارتباط مداوم بین زنجیره های اعتماد انجام می شود و شبکه اپی وین موجب تقویت ارتباطات بین زنجیره های اعتماد شده تا اطلاعاتی که در اختیار مردم قرار می گیرد مبتنی بر شواهد و مدارک باشد و به سوالات آن ها نیز پاسخ داده بشود. شبکه اپی وین شامل قسمت های مختلفی مثل سلامت سفر، توریسم، تغذیه، غذا و کشاورزی است و طرح زیبایی هم دارد که به شما یک ایده کلی از اینکه اپی وین شامل کدام شبکه هاست ارائه می کند.

در قسمتی  از زنجیره اعتماد به روابط بین کارمندان و کارفرمایان پرداخته شده است و در بخشی از آن بیان شده که مردم معمولا یک سوم دوران زندگی خود را در محل کار به سر می برند، به همین خاطر صاحب کاران می توانند به عنوان یک منبع اطلاع رسانی قابل اعتماد برای کارمندان خود به شمار بیایند. (از این رو مجموعه درمانی ابن سینا در نظر دارد چه  برای ارائه دهندگان و چه برای دریافت کنندگان خدمات سلامت خود، اطلاعات به روز با استناد به مقالات سازمان جهانی بهداشت تهیه نماید. شما نیز می توانید همواره با مراجعه به سایت یا صفحه اینستاگرام بیمارستان ابن سینا از اطلاعات به روز و مورد اعتماد بهره مند شده و در دریایی از اطلاعات نادرست و شایعات گمراه نشوید و به عبارت دیگر گرفتار اینفودمیک نباشید.